Kis színes

Futóbolondok

18 január 2016

Amikor pánikszerűen próbálsz egészségesebben élni

rumMár nem is emlékszem, hogy honnan jött az ötlet, hogy futópadunk legyen. Jaj, de mégis. Racionális Mérnök Férjjel az alábbi eszmefuttatást folytattuk le a múlt héten:

 • Járjunk edzőterembe.
 • De sétálni kell odáig vagy 800 métert.
 • És hideg is van.
 • Ráadásul két főre a havi bérlet 30.000 HUF lenne.
 • Meg minden edzőterem tele van férfiakkal, ami a férjemet roppantul aggasztja. (Nem tudom, mitől tart pontosan, de annyiban hagytam. Elmúlt nézeteltéréseink tisztázására tett kísérleteink megingathatatlan tanulsága ez.)
 • Világos, hogy a leglogikusabb megoldás az, ha veszünk egy futópadot.

Ezt az utolsó mondatot a férjem a világ legtermészetesebb hangján mondta el, mint aki érti, hogy hogyan jutott erre a következtetésre.

El is kezdtünk nézelődni az interneten. Én nem szaroztam, a www.aviláglegdrágábbfutopadjai.hu/belehalszmígkifizeted-szerű oldalakkal kezdtem, míg a Fatih, az óvatos duhaj inkább a balikesiri garázsvásár facebook-oldalát nézegette. Rövidesen rá is talált egy ígéretes darabra amit 40.000-ért vesztegettek és a tulaj állítása szerint 2013 óta kb. háromszor sétáltak rajta ötszáz métert, aztán letakarták damasztabroszkával és bólogatós kiskutyákat rámoltak a tetejére (van egy olyan érzésem, hogy hasonló felindulásból szerezték be anno, mint amiben mi voltunk akkor).
Másnap el is mentünk futópadnézőbe és rövidesen kifejeztük vásárlási szándékunkat, aminek a bajszos tulajdonos bácsi láthatóan örült.

A mi virágos jókedvünk ott múlt el, mikor ráébredtünk, hogy a bajszos bácsinak esze ágában sincs segédkezni a folyamatban, mely a futópadot A-ból B-be transzferálja (hogy pontosabbak legyünk, A pont 4. emeletéről B pont 2. emeletére. A slusszpoén az, hogy A és B-lakás között kb 500 m távolság van). Aztán egyben rájöttünk arra is, hogy ezt a 60 kilós monstrumot kettőnk közül én tuti nem fogom cipelni, amitől máris jobb kedvem lett. A férjemnek meg rosszabb (mi ennyire egyensúlyban vagyunk!).

Így történt tehát, hogy a Fatih felhívta az autóval rendelkező haverját telefonon, hogy helyzet van, futópadot kell cipelni. A törökök spontaneitásra való hajlamát remekül illusztrálja a tény, hogy a haver nem kérdezett semmit, csak jött. Egy Opel Corsával. Halkan megemlítettem a férjemnek, hogy szerintem ebbe a futópad nem fog beleférni, mire ő remegő hangon közölte, hogy majd “előrehajtjuk a hátsó üléseket.” Nem szóltam semmit, még féltem, hogy kárt tesz magában.

Miután a Fatih és a haverja elvonszolták a dögöt az erkélytől a bejárati ajtóig, könnyes búcsút vettünk a bajuszos tulajdonos bácsitól. Szó szerint könnyeset, mert a férjemnek ezen a 10 méteren leszálltak a tökei a megerőltetéstől.
Az eddigi talán legkellemetlenebb meglepetés az volt, hogy a dög nem fér be a liftbe, nem hogy a két személyi hordárral az oldalán, de még egymagában sem (tehát nem lett volna opció hogy megtanítják benyomni a földszint gombját és letaszítják a mélységbe).
Így esett hogy a fiúk sírós arccal megragadták a futópadot és levánszorogtak a lépcsőn egészen a messzi, messzi, messzi földszintig, ahol is ráébredtek, hogy

 1. Zuhog az eső.
 2. Ez a dolog valóban nem fér be egy opel Corsába.

Sebaj, mondta a férjem tikkelő szemekkel és remegő ujjakkal tehertaxit tárcsázott, majd elbúcsúzott kimerült haverjától és felhívta a legjobb barátját, aki a mi lakásunktól légvonalban is 2 km-re lakik és gyalog jár mindenhova, hogy nem akarna-e átjönni hozzánk, mert fel kéne cipelni valamit a földszintről. Jaj, az tök mindegy hogy mit, nem fontos, de jó lesz.

A taxisnak a szeme se rebbent, mikor meglátta, hogy mit akarunk betuszkolni a csomagtérbe, sőt, még segített is. Csak akkor lett egy kicsit ideges, mikor nem egészen 450 m múlva a férjem közölte, hogy itt akkor kiszállnánk, mert megérkeztünk és mondtuk, hogy akkor segítsen kirángatni a futópadot, amit kb. 3 perce gyömöszkéltünk be.

10 perc múlva befutott a férjem legjobb barátja, arcára kiült a csodálkozással vegyes “a kurva életbe” kifejezése, mikor meglátta a futópadot és a nekitámaszkodó, ártatlanul integető Fatihot.
A felcipelés ezek után már egész eseménytelenül telt, a lakásba érve néhol leverték a fal egy-egy feleslegesnek tűnő darabját, traumatizálták a macskát és végül diadalmasan beállították a futópadot a helyére.

Én minden nap lelkesen használom, de a férjem, akinek szarrá ment a dereka az egész napos cipelődés folyamán, egyelőre még ráállni sem tud arcrángás nélkül.

Ugyanitt árnika- és borsmenta krémeket nagy tételben vásárolnék.

You Might Also Like

11 hozzászólás

 • Reply Ivett 18 január 2016 at 00:48

  Hát ezt nagyon elképzeltem, jót kuncogtam magamban 🙂 éljen a sportos életmód 🙂

  • Zsutopia
   Reply Zsutopia 9 február 2016 at 23:08

   Örülök, hogy tetszett 🙂

 • Reply Oneofus 19 január 2016 at 14:53

  Fussatok, bolondok!

 • Reply 5 február 2016 at 00:26

  Ettol kedvem tamadt nekem is futopadot venni 😀
  Keresek is egy bajszos szomszedot, hatha! 😀

  • Zsutopia
   Reply Zsutopia 9 február 2016 at 23:08

   De nehogy bajusztalannal próbálkozz, azok simlisek!

   • Reply Jools 10 február 2016 at 01:52

    Így igaz. Egyik szomszédomnak sincs bajsza, nem is adott el nekem futópadot egyik se… nemámúgyvanazkérem, tessenek korábban kelni.

 • Reply Jools 9 február 2016 at 18:09

  Örömmel hallom, hogy a Fatih is használja már. Ezek szerint megbocsátott :))

  • Zsutopia
   Reply Zsutopia 9 február 2016 at 23:08

   … vagy már nem szakad le a dereka.

 • Reply makitra 10 február 2016 at 10:14

  Most találtam rá a blogodra a molynak és a tesódnak hála, de már boldoggá tettél: megvolt a napi humorbonbonom! 🙂 Sok sikert a futópadhoz, bár nem gondolkodtatok “a simán elmegyünk futni egy kört a tömb körül”-megoldásra? (bár nem tudom, milyen a környék, ahol laktok…) Mi így toljuk barátommal…

  • Zsutopia
   Reply Zsutopia 10 február 2016 at 12:32

   Üdv itt nálam! Örülök, ha szórakoztatnak az írásaim 🙂
   Mi a zsákfalu központjában lakunk, nem igazán tömb, inkább dzsumbuj-jellegű kicsit a téma, amúgy is, a férjem már hiperventillált hogy mi minden történne velem, ha egyedül futnék (???), így maradt a futópad. Ti jobban toljátok 🙂

  Leave a Reply