Bursa, te csodás

Osztálykirándulás az Elm utcában

Hát ki ne akarná osztálykirándulásra vinni ezeket az angyali ötödikeseket? Hát ki ne akarná?!?! HÁT KI?!bursa

Nos, pár hete a főnököm elém állt, és megkérdezte, hogy nem kívánok-e ellátogatni Bursába a kölykedvényekkel. Semmi nyomás, de ő már megpendítette nekik, hogy lehet, hogy én is megyek, és azóta állati boldogok meg izgatottak, és rém csalódottak lennének, ha mégsem mennék… szóval, van kedvem hozzá?
Hát így esett, hogy múlt héten meglátogattam a festői Bursát egy falkányi sikítozó-visongó kislánnyal, továbbá három megcsömörlött kollégával.

Annyira pihentető volt, hogy egy csomó hajam kihullott nap végére.

“Bursa, te csodás” bővebben

Csók és Könny, VII. évad 43-adik rész

Hihihehehe, most jól eltakarodtak a pasik és nyugodtan beszélhetünk a hüvelygo muzulmánokról.

Mivel újabban a 10 millió iszlámszakértő országában élünk, az írásom nem tekintem hiánypótló jellegűnek, de azért mégis közöttük élek meg minden.large Az eszemmel tudom, hogy labdába sem rúghatok a sok kommentlovag és fotelharcos között, de a szívem azt súgja, hogy van egy blogom, amire arról írok, amiről szükségesnek tartom. (Közben kitettem a macskát a szobából, elénekeltem neki, hogy “Nem vagy itt jó helye-e-e-e-e-en”.) Olvastam a Koránt, voltam már mecsetben, muszlimokkal dolgozom és történetesen a férjem is muzulmán. (A macska meg ateista.) “Csók és Könny, VII. évad 43-adik rész” bővebben

Je suis balfasz

Látjátuk feleim szümtükkel, mik vogymuk: isa, por és kamu vogymuk.

Már épp a fülemem folyt ki a sok háromszínű megemlékező könnyes posztja (POSZTJA!), és fuldokoltam az értelmiség bágyadt lóhúgyba áztatott sirámain, amikor ráleltem erreés kb. úgy éreztem magam, mint aki hat kiló vattacukorra végre tudott inni egy kis hideg vizet.

A 21. század legnagyobb rákfenéje, hogy az emberek ELHISZIK, hogy ha rábasznak egy szűrőt valami random képre vagy KIÍRJÁK hogy jaj, most ők mennyire boldogtalanok, és jaj ez hogy történhetett meg, esetleg megosztanak egy tetszőleges Ady/Petőfi/Tóth Árpád/Osho/Coelho-idézetet és/vagy tetszetős lantmuzsikát, akkor valóban TETTEK is valamit. Az emberiség agyát kollektíven megtámadó és elsorvasztó internet leszoktat minket a gondolkodásról és a valódi cselekvésről.

– Hubert, tennünk kell valamit, mert a helyzet tarthatatlan!

– Semmi gond Vilma, egyet se félj, én már tegnap átállítottam a profilképemet és jól odakommenteltem a véleményemet.

– Büszke vagyok rád, Hubert.

Házimunka és egyéb katasztrófák

Az ébredés biztos receptje 

Hetek óta hányni jár belém a lélek. Vannak pillanatok amikor élvezem a tanítást,

"It looks like you have everything under control."
“Úgy látom itt minden a legnagyobb rendben van”

de ezek a diadalmas másodpercek hamar elmúlnak és azon kapom magam hogy legszívesebben a zsebszörnyek orrát és száját is motiváló matricákkal ragasztanám be (‘You are a star!’ valamint ‘Student of the week’), és ha ellilul a fejük, majd elgondolkozom, hogy levegyem-e róluk.

Mivel közvetlen feedbacket nem kapok, ezért általában nem is tudom, hogy most jól csinálom-e amit csinálok, ami azért elég zavaró. Továbbá spleenes nemtörődömséggel nyugtáztam, hogy a torkom soha nem fog meggyógyulni teljesen, mivel hétfőtől péntekig üvöltök, mint a fábaszorult fér tanítok. “Házimunka és egyéb katasztrófák” bővebben

Ég veled, nyomtató

 

Az a forró török vér

A mai tanmese a Cselekvő Férfiról szól.

meh
A kép illusztráció

Történt ugyanis, hogy egy kiélezett pillanatban szükségünk lett volna a scannerre, ami jó pár éve már jobblétre szenderült a lerakat-szobában, de reménykedtünk, hogy öngyógyító. Ma elővétetett, de hamar rájöttünk, hogy papírnehezéken kívül másra már nem nagyon használható. “Ég veled, nyomtató” bővebben

Azok a jó édes anyák

A világ legnehezebb ingyenmelója

Coelhót lehet székrekeszteni az anyukás bölcsességekkel és idézetekkel – hogy mennyire szuperek, erősek, odaadóak, fantasztikusak és tiszteletreméltóak. 65460b6fe2279dbd17ea32b713b12512Be kell vallani, hogy ebben valóban van némi igazság; én személy szerint az anyukák nagy rajongója vagyok, főleg a sajátomé.

Az én anyám fantasztikus nő. Erről nem is nyitnék vitát, ezt kész tényként kell kezelni. Ha egyetlen szóval kellene őt jellemeznem, az az erős-rettenthetetlen-szép-okos-intelligens-tanult-felvilágosult-gondolkodó-inspiráló-bátor-gyengéd lenne, és még ez is kevés ahhoz, hogy pontos képet fessen róla.

Arra nevelt, hogy jónak lenni fontosabb a sikernél, és hogy kötelességem segíteni azoknak, akik nálam kevésbé szerencsések. Hogy erősnek kell lennem, amikor megkívánja a szükség; hogy egy nő tulipános ládájában bizony kell, hogy a csipkék és a selymek között legyen egy élesre fent balta is. Arra nevelt, hogy lássam a műveltség értékét, és hogy a művelt emberek felelőssége nagyobb. Hogy nőnek lenni súlyos feladat, amit méltósággal kell viselni. Hogy vigyázni kell arra, hogy hogyan élek, mert harminc éves korára mindenkinek olyan arca lesz, amilyet megérdemel (lásd még: The Picture of Dorian Grey by Oscar Wilde).

Nem nagyon tudnék belekötni abba, hogy amire nevelt és tanított, valódi értéket képvisel-e. Más kérdés, hogy milyen ember lett belőlem. “Azok a jó édes anyák” bővebben

Izmir, te csodás

Szombaton Izmirbe látogattunk, mert ott rendezték az idei építőmérnökök szakmai kiállítását. Nem kell azt hinni, hogy kaptam ajándékba egy romantikus hétvégét vagy ilyesmi, a nagy lórépát, kizárólag szakmai érdeklődés vezette a férjemet, én meg mentem utána – két autóbusznyi további építőmérnök bácsi és néni társaságában.

Történelmi érdektelenségek

Izmir eredeti neve Szmirna és a görögök fennhatósága alá, meg aztán a Bizánci Birodalomhoz tartozott egészen 1076-ig, amikor is a törökök elfog békésen beolvasztották az Oszmán Birodalomba, akik a város nevét Izmirre változtatták. Mert keresztény vallási központokat jódlizva-nevetgélve szoktak átadni más országoknak; mindennapi eset. Érted, kit izgat Izmir, amikor nekünk ott van a Vatikán, jóleszaz. Ugyan tengerpartja nem annyira van, de van őőőő… galamb, igen, egy csomó galamb. Allah veled is, testvérem. “Izmir, te csodás” bővebben

Költemény

Behrem Zsuzsa: Az emberi jogokért

Le a libsi sajtóval

biztos ami biztos,free-press-media-disinformation-400x224

Hisz’ sokadik áldozata

Egy miniszteri biztos.

Imádok otthoni híreket  olvasni. Annyira felcseszem magam, mintha csak otthon lennék.

Iskolai szösszenet

Váratlan fordulat

classroom-teacher-evaluationAmikor az ember kölyköknek tanít angolt (vagy bármilyen tárgyat), nem lehet eléggé felkészült a nem várt meglepetésekre. Amikor meg vagy győződve róla, hogy az instrukcióid egyszerűek, pontosak és szájbarágósak, kiderül, hogy az osztály felének fogalma sincs arról, hogy mi az isten a feladat. És mindent csilliárdszor el kell ismételned. Mindent. Mindent. Mindent. “Iskolai szösszenet” bővebben