Pár szót az újévről

new-year-new-me-bs1
Igazából nem kell ám újévig várnod, hogy megváltozz.

Az ígéretek napja

Elkezdek sportolni. Leszokom a dohányzásról. Munkahelyet váltok. Kedvesebb leszek anyámmal. Leadok 10 kilót. Spórolni fogok. Abbahagyom az ivást. Élvezni fogom az életet. Eljárok templomba. Több zöldséget eszem. Visszafizetem a tartozásom. Megtalálom az igaz szerelmet. Elutazom álmaim országába. Több időt töltök a családommal. Több időt töltök a barátaimmal. Megtanulok valami újat. Nyitottabb leszek.
Idén már tényleg majd meg is tartom a fogadalmaimat remélhetőleg, ha Isten is úgy akarja és ha nekem nem lesz túl kényelmetlen persze.

“Pár szót az újévről” bővebben

Karácsony másnapja

Amikor a test és a lélek elszakad egymástól

now whatA karácsony elmúltával minden évben úgy érzem magam, mint aki épp most olvasta végig élete legjobb könyvét, és fogalma sincs, hogy ezek után mihez kezdhetne az életével.

Az ember végigrohan ezen a három napon, habzik a szája és a seggén is csomagolópapír fityeg, arcára ráfagyott a joviális mosoly, lóg a bele és el van fáradva, de mikor eljön a 27-e, szomorúan bámulja a karácsonyfát és a lelkében valami beazonosíthatatlan üresség ásítozik, és el nem tudja képzelni, hogy ezt most mivel fogja betömködni.

Az ember én vagyok.
“Karácsony másnapja” bővebben

Kuttúrális rovat

Látogatás a’ irodalmi mágoskuttúra főlegvárábatumblr_static_4p52hcw1a84kso0okg0ss48ko_640_v2

Közeleg a karácsony, amit még mindig kis “k”-val kell írni, hogy rágnék el idegemben pár ünnepi képeslapot, és hát szóval szívünk díszbe öltözik, mint a Kisherceg, midőn magára ölti szeretett rókaprémjét, mielőtt leugrik a Sohóba gengelni. “Kuttúrális rovat” bővebben

A színfalak mögött

Mi történik a tanáriban?

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem diákként kifejezetten érdekelt,staff-room hogy mit művelnek a tanáraim két óra között. A tanári, mint olyan, érdekes helynek látszott, de mikor valamiért be kellett mennem oda, mindenki abbahagyta, amit éppen csinált, és várakozóan nézett rám, így nem tudtam őket tetten érni, amint asztalon ülve dohányoznak, kecskét áldoznak vagy sátánista rockot hallgatnak.

Most már viszont ugye bennfentes vagyok, így elsőkézből tudósíthatok a tanári rejtelmeiről.  “A színfalak mögött” bővebben

Nemzetközi kibaszócska

Ecc-pecc-kimehecc-azanyádba elmehecc

Ismeritek az érzést, amikor hirtelen hevesebben kezd verni a szív? 11-8-butterfliesA lélegzetvétel szakadozó és ritmustalan, az arc kipirul, a szem elfelhősödik, és képtelen vagy bármi értelmesre is gondolni? Amikor a testy (sic!) felforrósodik, amikor pillangók vannak a gyomorban?
Semmi kétség, a szimptómák egyértelműek; már megint aktuálpolitikai cikkeket olvastál.
Ami szerintem pont olyan érzés (és egyre inkább olyan), mintha lelocsoltak volna egy veder langyi disznóvérrel.

Szeddlerólam, szeddlerólam, SZEDDMÁRLE!

“Nemzetközi kibaszócska” bővebben