Futóbolondok

Amikor pánikszerűen próbálsz egészségesebben élni

rumMár nem is emlékszem, hogy honnan jött az ötlet, hogy futópadunk legyen. Jaj, de mégis. Racionális Mérnök Férjjel az alábbi eszmefuttatást folytattuk le a múlt héten:

  • Járjunk edzőterembe.
  • De sétálni kell odáig vagy 800 métert.
  • És hideg is van.
  • Ráadásul két főre a havi bérlet 30.000 HUF lenne.
  • Meg minden edzőterem tele van férfiakkal, ami a férjemet roppantul aggasztja. (Nem tudom, mitől tart pontosan, de annyiban hagytam. Elmúlt nézeteltéréseink tisztázására tett kísérleteink megingathatatlan tanulsága ez.)
  • Világos, hogy a leglogikusabb megoldás az, ha veszünk egy futópadot.

Ezt az utolsó mondatot a férjem a világ legtermészetesebb hangján mondta el, mint aki érti, hogy hogyan jutott erre a következtetésre. “Futóbolondok” bővebben

Kívül tágasabb

Kísérlet a vaginám hősies visszahódítására

body-choiceNagy lett odalent a tömeg. Eljött mindenki. Itt vagyon a magyar álomháztartás összes nagytiszteletű hímtagja és még az a sok-sok híres vagy kevésbé híres szakértője a témának, aki úgy érzi, muszáj volt megjelennie.
Szakértői szemmel nézelődnek, tapogatóznak és vizsgálódnak, az egyiküknél még valami műszert is felfedezni vélek, rá van írva, hogy “Fiú-gyermek-valószínűségi-kalkulátor”, hadonálszik vele, térerőt keres.

Én meg csak ámulok és bámulok, hogy hogy a picsába (höhö) fértek be ennyien a bugyimba, és persze, hogy mi a jóistent keresnek ott. “Kívül tágasabb” bővebben

Az ember és az elemek kiegyenlítetlen küzdelme

Újfent ráébredtem az ember kicsinységére

plugin
“Ezt valahol be tudnám dugni?”

… mert ugye mire is mennénk a civilizációs csecsebecsék nélkül? A tévé, a padlószőnyeg, a kávéfőző, a mosógép, a napszemüveg, az okosóra meg a’ internet. Visszavonhatatlanul belegyógyultak a mindennapjainkba, és amennyiben bekrepál valami, ott állunk tanácstalanul, és legott kihívjuk a megfelelő szerelőt, valamint összetett lelki konfliktust élünk át mindaddig, míg fent nevezett le nem száll közénk a mennyekből, és életet nem lehel a ketyerénkbe.
Rosszabb esetben a szerelő későn érkezik, és mikor belép, mi magzatpózban búgunk a padlón és azon szorongunk, hogy mihez is kezdjünk az életünkkel; aztán szerencsére visszavarázsolódik az internet/tévé/Candy Crush, megnyugszunk, és megfelejtkezünk az élet nagy kérdéseiről a következő áramszünetig. “Az ember és az elemek kiegyenlítetlen küzdelme” bővebben