Egy like = egy ima

A 30 km-es safe zone térképen, narancssárgával jelölve.

Nincs is szívderítőbb és vidámabb téma, amiről érdemes lehet írni,  megtörve a blog évek óta elhúzódó téli álmát, mint a Barış Pınarı Harekatı, avagy a Béke-forrás hadművelet és az ennek kapcsán megszületett írások.

Azoknak, akik az elmúlt napjaikat egy kő alatt ücsörögve töltötték, gyorsan elmondom, hogy a Béke-forrás hadművelet nem más, mint Törökország hadseregének kísérlete arra, hogy a török határ mellett, szír területen létrehozzanak egy kb. 30 km széles „biztonságos zónát”, ami idővel alkalmas lehet arra, hogy a jelenleg Törökországban élő, Aleppó területéről elmenekült családok (javarészt arabok és türkmenek) oda visszaköltözhessenek.

Mivel évek óta nem írtam semmit, ami hosszabb egy bevásárló listánál, és mivel annyira állatira komplex ez az egész fostenger, amiben most könyékig fogunk turkálni, ezért nem állítom, hogy ez lesz életem írása, de mivel a végére úgyis halálra fognak kövezni, azt hiszem, felesleges ezen aggódnom.

“Egy like = egy ima” bővebben

Dolgozz, dolgozz, dögölj meg

A munka öröme

Utáltam az előző munkámat. Napi 9 órában ültem a számítógép előtt excel file-okat kurkászva és számlákat küldözgetve, telefonálgatva a cég értékesítőinek/ ügyfeleinek/ ügyfélszolgálatosainak/ a főnökeimnek, és a munkám két nehézségi fokozat között ingadozott:

  1. Ha becipelsz az irodába egy odakünn kapirgáló kendermagos tikot, az is röhögve megoldja az aktuális feladatot;
  2. Olyan számlavezetési hibákat tartalmaz a folyószámla még Kr.e. 30-ból, hogy a Jóistenke adja a másikat. Természetesen az elődöd, aki összebaszta az accountot, már rég nincs a cégnél, a főnökeid pedig túl fáradtak/letargikusak/hülyék ahhoz, hogy egyáltalán felfogják a probléma lényegét, de onnantól, hogy felhívod a hibára a figyelmüket, minden második nap emlékeztető e-mailekkel basztatnak, hogy megoldottad-e már az ügyet.

“Dolgozz, dolgozz, dögölj meg” bővebben

A nőknek a napja

Már megint akarok egy jó nagyot

featured-in-urbantimes-754x400Azon gondolkozom, hogy petícióba kezdek, hogy a langyi “Nemzetközi Nőnap” kifejezést átkeresztelhessük a józanabbul csengő “A Nap, Amikor a Férfiak Aláereszkednek a Hölgyekhez”-re.

Mert hogy március 8-án hirtelen mind Hölgyek leszünk, nagy hával, meg “Szebbik Nem”, meg a “Gyengébbik Nem” amitől annyira kurvára hánynom kell, de nem teszem, mert még a végén a kötelességtudattal és engedelmességgel felkent szopásálló rúzsom ráfolydogálna a gondosan szőrtelenített és olajjal kenegetett térgyemnek kalácsára, úgy meg biztosan nem kellenék egyetlen férfinak sem. Azt meg ugye nem akarhatjuk. “A nőknek a napja” bővebben

Azok a szerencsétlen nők

Thank God dammit I’m a woman

violence_against_women__79418-1429694085-1280-1280Mióta Ostoba-alsószélsőjobb felől fújdogál a langy, igaz magyar szellő a szép magyar dimbecskék és dombocskák felett, terítékre került a nők biztonságának kérdésköre. Mármint hogy az nem kérdés, hogy most biztonságban vannak-e, mert hogy abban vannak, de két üdítő és lélekmelegítő migráncsozás között azért a jó magyar leventék összevonják rózsa sándori szemöldöküket, és kifejezik szívbéli aggodalmukat a nők eljövendő sorsa felett – mert ugye ha gyünnek a migráncsok, majd nő nem marad szárazon. “Azok a szerencsétlen nők” bővebben

Repülések/zuhanások

Hűvös szelek járnak

leaving-homeVége van a nyárnak, visszavonhatatlanul és végérvényesen, és úgy látszik, a nyári szünet ideje ugyanolyan misztikusan és hihetetlen sebességgel felszívódik a francba, mint amikor még az iskolapad másik oldala volt nekem a hazai pálya.
Az ember lánya nekikezd egy macskás nyújtózással és a biztos tudattal, hogy “ennek a nyárnak sosem lesz vége”, mert bármeddig előrenézel az időben, ott még mindig nyár van, szabadság és napfény – a te időd és a te nyarad.
Aztán egyszerre azon kapod magad, hogy holnap megint munkába kell menni, hogy valamiért állatira fáj a fejed, és bármit megtennél azért, hogy a szünet egy-két napocskával tovább tartson még, mert te még nem vagy felkészülve az elkövetkezőkre, csak még egy napot, légyszi, könyörgök, csak még egyetlenegy napot adjatok nekem… “Repülések/zuhanások” bővebben

Holmik és krízisek

Egy pici pillanatra álljon meg a fáklyás faszomislam_on_terrorism

Ma legalább 27-en életüket vesztették egy ankarai robbantásban, valószínű, hogy terrorcselekményről van szó, de még egyetlen szervezet sem vállalta magára a dolgot; igaz, még csak egy órája történt.
Persze azoknak, akik ebben a robbantásban elveszítettek valakit, akit szerettek, ez nem egy órának tűnik, hanem hosszú-hosszú éveknek, amik most már örökre elválasztják őket attól, aki mondjuk két és fél órával ezelőtt az életük része volt. “Holmik és krízisek” bővebben

Kívül tágasabb

Kísérlet a vaginám hősies visszahódítására

body-choiceNagy lett odalent a tömeg. Eljött mindenki. Itt vagyon a magyar álomháztartás összes nagytiszteletű hímtagja és még az a sok-sok híres vagy kevésbé híres szakértője a témának, aki úgy érzi, muszáj volt megjelennie.
Szakértői szemmel nézelődnek, tapogatóznak és vizsgálódnak, az egyiküknél még valami műszert is felfedezni vélek, rá van írva, hogy “Fiú-gyermek-valószínűségi-kalkulátor”, hadonálszik vele, térerőt keres.

Én meg csak ámulok és bámulok, hogy hogy a picsába (höhö) fértek be ennyien a bugyimba, és persze, hogy mi a jóistent keresnek ott. “Kívül tágasabb” bővebben

Karácsony másnapja

Amikor a test és a lélek elszakad egymástól

now whatA karácsony elmúltával minden évben úgy érzem magam, mint aki épp most olvasta végig élete legjobb könyvét, és fogalma sincs, hogy ezek után mihez kezdhetne az életével.

Az ember végigrohan ezen a három napon, habzik a szája és a seggén is csomagolópapír fityeg, arcára ráfagyott a joviális mosoly, lóg a bele és el van fáradva, de mikor eljön a 27-e, szomorúan bámulja a karácsonyfát és a lelkében valami beazonosíthatatlan üresség ásítozik, és el nem tudja képzelni, hogy ezt most mivel fogja betömködni.

Az ember én vagyok.
“Karácsony másnapja” bővebben

Nemzetközi kibaszócska

Ecc-pecc-kimehecc-azanyádba elmehecc

Ismeritek az érzést, amikor hirtelen hevesebben kezd verni a szív? 11-8-butterfliesA lélegzetvétel szakadozó és ritmustalan, az arc kipirul, a szem elfelhősödik, és képtelen vagy bármi értelmesre is gondolni? Amikor a testy (sic!) felforrósodik, amikor pillangók vannak a gyomorban?
Semmi kétség, a szimptómák egyértelműek; már megint aktuálpolitikai cikkeket olvastál.
Ami szerintem pont olyan érzés (és egyre inkább olyan), mintha lelocsoltak volna egy veder langyi disznóvérrel.

Szeddlerólam, szeddlerólam, SZEDDMÁRLE!

“Nemzetközi kibaszócska” bővebben